Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

от 09 март 2019г.
Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Платата с деликатеси стават все по-популярни. В себе си събират много различни компоненти, които се допълват идеално и създават усещането, че се намираме в изискан ресторант. Хубавото е, че можем да направим перфектното плато с колбаси, сирена и плодове у дома, следвайки малко препоръки, които да ни насочат какво да присъства на масата.

Все пак няма точна рецепта, следвайте вашите вкусове.

През пролетта, например, сложете на масата зелени храни – зеленчуци, киви, грозде и розови компоненти като прошуто и репички.

Лятото е времето, когато има най-богато разнообразие от плодове и зеленчуци – изберете праскови, боровинки и ягоди.

През есента добавете тиква, ядки и ябълки, а зимата помислете за използването на сушени плодове, розмарин, райска ябълка и различни зелени и червени елементи.

Ето и кои са всички елементи, които е добре да присъстват на вашата дъска, за да имате перфектното плато.

Прибори

Прибори

Дъска или плато: Изберете голяма дъска или плато за сервиране – красиви и изчистени плата и дъски – мраморни, дървени и други. Нека подносът да не е шарен, защото това ще отвлече вниманието от храната.

Прибори: Инвестирайте в купуването на различни видове ножове за сирена и лъжички за сервиране и вилици. За меките сирена се използват различни ножове, отколкото тези за твърдите.

Вилиците могат да се използват за маслини, чушки, а лъжичките присъстват за конфитюр и мед.

Шишчета (клечки за зъби) може да използвате за набождане на по-големи парчета месо и комбиниране с маслини, например.

сервиз

Сервизи:

Разнообразието от различни по височина и размери купички също е от значение:

  • висока тънка чаша е идеална за солети;
  • малките ниски купички и чаши са подходящи за сладко и конфитюри;
  • средните чашки са чудесни за маслини, ядки, зеленчуци.

Избирайте различни чаши, които изглеждат добре заедно и избягвайте използването на цветни такива. Нека храната носи цвета на вашето плато, а сервизът бъде само допълнение.

Първо изберете мястото на чашките, а след това поставете различните продукти до тях, като се опитате да ги държите близо, но и в същото време да не са плътно една до друга.

сладка и добавки

Сладка и добавки:

Напълнете някоя чашка с маслини или сладко.

Сладката, маслините и подправките издигат дъската на следващото ниво. Маринованите зеленчуци, като туршии се комбинират идеално с месото и добавят допълнителен цвят на платото.

Кисели краставички и люти мариновани чушки са също добра идея. Може да откриете маслини и чушки, които са пълнени с различни сирена и меса. Опитайте се да изберете различни по цвят зеленчуци. Добре е маслините да са без костилка!

Сложете малка купичка с мед, сладко от смокини, рачел. Те си подхождат с овче сирене и шунка.

колбаси и сирена

Колбаси и сирена

Колбасите и сирената са основният компонент на платото, така че те трябва да бъдат центъра, около който надграждате ястието.

Добре е да имате поне два различни колбаса, а 3-4 вида е повече от идеално:

– Прошуто е винаги добър избор – вкусно е и е много красиво. Също така може да го увиете около солети или пъпеш.

– Шпекови салами, тънко нарязани.

– Нарязани пеперони – някои от тях нарежете на тънки филийки, а други на пръчици.

След като сложете чашките покрай тях разпръснете месото, като го оформите на различни купчинки.

След това добавете сирената:

– козе сирене;

– синьо сирене;

– чедър;

– манчего;

– бри.

Изберете онези, които обичате, но не забравяйте да поставите поне 2 опции.

крекери

Хляб и крекери

След като сложите месото и сирената, е време да добавите и различни крекери и брускети.

Изберете различни форми, текстури и аромати.

– Солетите осигуряват и височина на платото и са чудесни за сервиране с прошуто.

– Маслените крекери са добра добавка към сирене чедър.

– Багетите, нарязани на тънко и препечени са чудесни за основата на сандвич от сушени меса, меки масла и маслинова паста.

– Малките хрупкави крекери са идеални за различни дипове.

плодове и ядки

Плодове и ядки

Ядките и плодовете осигуряват свежест и хрупкавост на вашето плато.

Пробвайте да добавите различни сушени плодове – кайсиите са добър избор, комбинират се успешно с месо и сирена.

Използвайте и пресни сезонни плодове, които са ароматни и сочни, нарежете ги или ги оставете цели.

Бадемите са добър избор за ядки, често присъстват в комбинация с испански меса и сирена, но няма да сбъркате, ако сложите на платото кашу, макадамия или орехи.

Последни щрихи

Добавете няколко последни елемента, за да придадете завършен и изискан вид на платото – всичко, което смятате, че е подходящо. Не се притеснявайте и подредете платото по ваш вкус, като се придържате към основните елементи, които представихме по-горе.

 За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Пикантен италиански колбас Ндуя Пикантен италиански колбас Ндуя
  • Миш-маш с гъби и колбас Миш-маш с гъби и колбас
  • Пица с колбас и домати Пица с колбас и домати
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

Коментари към Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
    www.framar.bg 
    на 09 September 2025 в 06:52
    Коментирайте "Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
  • Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
  • Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
  • Тутманик
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
  • Бирена панировка за кашкавал и сирена
  • Салата със смокини, синьо сирене и ядки
  • Мариновано овче сирене с босилек
  • Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на БругадаСиндром на Бругада

Синдром на Бругада

от 08 сеп 2025г.Прочети повече
Отменят задължителните ваксинации в американския щат ФлоридаОтменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

Отменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Огнище на eбола в Конго взе 15 жертвиОгнище на eбола в Конго взе 15 жертви

Огнище на eбола в Конго взе 15 жертви

от 05 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 11 дни, 15 часа и 15 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 54 дни, 17 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 50 WORWAG PHARMA

БИОДЕРМА СЕНСИБИО ГЕЛ МУСАНТ 500 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ MIDNIGHT DESERT ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ GOLDEN SAFRAN ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:30:35

ВИВЕЙС таблетки 5 мг * 30 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:08:05

УРИМИЛ ГЛИКО ГАРД капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:06:17

ХИДРОЛЕСС СЛИМ капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 14:02:40

ВИТАМИН C - ЦИТРОВИТ таблетки 500 мг * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 сеп 2025г. в 13:53:48
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival