Запечени банани с канела, мед и орехи

Необходими продукти:
1 банан
1 чаена лъжица течен мед
1 чаена лъжица смляна канела
няколко орехови ядки
няколко щипки кафява захар
фолио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Измийте банана, направете надлъжен разрез по кората, който да засегне и част от меката вътрешност на плода, но не трябва да достига кората от долната страна.
Направете и два малки разреза в областта на дръжката на банана, така кората по-лесно ще се разтвори.
Разпределете меда в получения процеп.
Запълнете с натрошени или нарязани орехови ядки.
Поръсете с кафявата захар.
След това и с канелата.
Увийте банана във фолиото.
Изпечете го в загрятата фурна в продължение на 12-15 минути.
Поднесете десерта горещ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РАЙСКИ БАНАН ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовАМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Манука
- Канелено масло
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Орехи - ползи и вреди
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Ароматна печена царевица
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
Коментари към Запечени банани с канела, мед и орехи