Печено сирене Халуми с билкова коричка
Необходими продукти:
- 400 грама сирене Халуми
- 10 милилитра зехтин
- 2 грама чубрица
- 2 грама сух риган
- 2 грама сух босилек
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- нарязан пресен магданоз
- лист алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на филийки и го сложете в тавичка, застлана с алуминиево фолио. В купичка смесете зехтина, чубрицата, ригана, босилека, червения пипер и чесъна на прах.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете сиренцата. Загънете фолиото, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 20-25 минути.
Охладете, подредете в плато и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.theodysseyonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Печено сирене Халуми с билкова коричка