Печено сирене Халуми с билкова коричка

Необходими продукти:
- 400 грама сирене Халуми
- 10 милилитра зехтин
- 2 грама чубрица
- 2 грама сух риган
- 2 грама сух босилек
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- нарязан пресен магданоз
- лист алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на филийки и го сложете в тавичка, застлана с алуминиево фолио. В купичка смесете зехтина, чубрицата, ригана, босилека, червения пипер и чесъна на прах.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете сиренцата. Загънете фолиото, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 20-25 минути.
Охладете, подредете в плато и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.theodysseyonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Тутманик
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
Коментари към Печено сирене Халуми с билкова коричка