Печено сирене Халуми с билкова коричка

Необходими продукти:
- 400 грама сирене Халуми
- 10 милилитра зехтин
- 2 грама чубрица
- 2 грама сух риган
- 2 грама сух босилек
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- нарязан пресен магданоз
- лист алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на филийки и го сложете в тавичка, застлана с алуминиево фолио. В купичка смесете зехтина, чубрицата, ригана, босилека, червения пипер и чесъна на прах.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете сиренцата. Загънете фолиото, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 20-25 минути.
Охладете, подредете в плато и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.theodysseyonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Печено сирене Халуми с билкова коричка