Печено сирене Халуми с билкова коричка

Необходими продукти:
- 400 грама сирене Халуми
- 10 милилитра зехтин
- 2 грама чубрица
- 2 грама сух риган
- 2 грама сух босилек
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- нарязан пресен магданоз
- лист алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете сиренето на филийки и го сложете в тавичка, застлана с алуминиево фолио. В купичка смесете зехтина, чубрицата, ригана, босилека, червения пипер и чесъна на прах.
Разбъркайте и с помощта на силиконова четка намажете сиренцата. Загънете фолиото, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 20-25 минути.
Охладете, подредете в плато и поръсете с нарязан пресен магданоз. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.theodysseyonline.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Тутманик
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
Коментари към Печено сирене Халуми с билкова коричка