Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка от целина и агнешка кайма

Запеканка от целина и агнешка кайма

от 04 дек 2018г.
Запеканка от целина и агнешка кайма - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 800 грама корен целина
  • 1 килограм агнешка кайма
  • 150 грама овча лой
  • 2 сладки червени чушки
  • 2 средно големи глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 200 грама високомаслена заквасена сметана
  • 1 голямо яйце
  • 2 супени лъжици грис
  • 1 чаена лъжица семена кимион
  • сол, прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

Обелете целината, нарежете на едри парчета, сложете ги в тенджера и залейте със студена вода, която да не покрива напълно корена.

Поставете съда на силен огън, нека водата кипне, подсолете я и варете целината до омекване (около 50 минути).

Ситно нарежете овчата лой, изсипете в голям тиган с дебело дъно и стопете на силен огън.

Обелете и наситнете лука, чесъна, чушките. Когато лойта се разтопи, в нея изпържете лука за 5 минути. След това прибавете чесъна, чушките и пържете още 5 минути.

Време е да увеличите котлона до максимум и да добавите агнешката кайма в съда. Поръсете със семена кимион и пържете, докато се промени цвета й, като разбивате бучките.

Свалете съда от огъня, подсолете, подправете с прясно смлян черен пипер.

Отцедете водата от готовата целина и подсушете корена на несилен огън, след което намачкайте на пюре.

Разбийте яйцето със сметаната и малко сол, изсипете сместа пи пюрето заедно с гриса, поръсете с черен пипер и разбъркайте старателно.

Върху тази основа разпределете каймата и изпечете ястието във вече загрятата фурна, докато се образува румена коричка (за това е необходим около половин час).

Запеканката сервирайте гореща.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
  • Кашкавален коблер с кайма и лук Кашкавален коблер с кайма и лук
  • Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
  • Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци Макаронена запеканка с кайма и зеленчуци
5.0/5 1 оценка

Коментари към Запеканка от целина и агнешка кайма

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Запеканка от целина и агнешка кайма
    www.framar.bg 
    на 09 November 2025 в 11:07
    Коментирайте "Запеканка от целина и агнешка кайма"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
  • Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
  • Хапки от кайма с топено сирене и чесън
  • Мързелива лазаня
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
  • Таралежчета от кайма с плънка от яйца
  • Спанак с лук, домати и яйца
  • Зеленчукова запеканка с извара
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяванеСпасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

Спасиха бременна жена с трансплантиран бъбрек и рядко заболяване

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 9 дни, 4 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 18 дни, 20 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/5 мг * 28 ТЕВА

ВЛИВАКТИВ Ag ПРЕВРЪЗКА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И СРЕБРО, ТЪНКА 10 х 10 см * 1

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival