Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с пилешко, бекон и картофи

Яхния с пилешко, бекон и картофи

Яхния с пилешко, бекон и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 400 грама бяло пилешко месо, нарязано
  • сол и черен пипер
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена лъжица семена от фенел
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 2 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 120 грама бекон, нарязан на ситно
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 малка червена чушка, нарязана
  • 1 стрък целина, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица сушен риган
  • 1 чаена чаша домати от консерва
  • 2 супени лъжици магданоз (свеж)
  • 3 картофа, нарязани
  • 4 чаени чаши телешки бульон
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • 1 супена лъжица копър

Начин на приготвяне:

Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган и изпържете късчетата месо, докато побелеят.

Подправете ги със сол и черен пипер и ги пържете още 5 минути, след което прехвърлете в чиния и оставете на страна.

Разтопете маслото с 1 лъжица олио в тиган и изпържете семената фенел. Добавете лука, а когато той омекна, сложете чесъна и бекона. Разбъркайте и добавете доматената паста.

Следва да сложите морковите, чушката и целината, подправете с риган.

Сипете доматите от консерва и 1 лъжица магданоз. Подправете със сол и пипер и намачкайте доматите, за да се разпаднат.

Прибавете картофите и бульона, покрийте и задушавайте за 25 минути под капак.

Свалете капака, сложете месото, пармезана, копъра и останалия магданоз. Разбъркайте и варете под капак още 5 минути.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти