Яхния с пилешко, бекон и картофи
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 400 грама бяло пилешко месо, нарязано
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжица семена от фенел
- 1 средна глава лук, нарязан
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 120 грама бекон, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици доматена паста
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 малка червена чушка, нарязана
- 1 стрък целина, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица сушен риган
- 1 чаена чаша домати от консерва
- 2 супени лъжици магданоз (свеж)
- 3 картофа, нарязани
- 4 чаени чаши телешки бульон
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- 1 супена лъжица копър
Начин на приготвяне:
Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган и изпържете късчетата месо, докато побелеят.
Подправете ги със сол и черен пипер и ги пържете още 5 минути, след което прехвърлете в чиния и оставете на страна.
Разтопете маслото с 1 лъжица олио в тиган и изпържете семената фенел. Добавете лука, а когато той омекна, сложете чесъна и бекона. Разбъркайте и добавете доматената паста.
Следва да сложите морковите, чушката и целината, подправете с риган.
Сипете доматите от консерва и 1 лъжица магданоз. Подправете със сол и пипер и намачкайте доматите, за да се разпаднат.
Прибавете картофите и бульона, покрийте и задушавайте за 25 минути под капак.
Свалете капака, сложете месото, пармезана, копъра и останалия магданоз. Разбъркайте и варете под капак още 5 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Яхния с пилешко, бекон и картофи