Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с пикантна наденица, спанак и боб

Яхния с пикантна наденица, спанак и боб

Яхния с пикантна наденица, спанак и боб - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама нарязана наденица "чоризо" или друга по избор
  • 1 глава лук - нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 2 стръка розмарин - накъсани
  • 2 консерви по 400 грама маслен боб
  • 400 грама нарязани домати
  • 600 милилитра пилешки бульон
  • 200 грама спанак
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Запържете чоризото в половин супена лъжица зехтин за 2-3 минути, докато започне да се препича по краищата на резените. Добавете лука и гответе още 10 минути, накрая добавете чесъна и розмарина.

Две минути по-късно сложете прецедения боб, доматите и бульона. След като заври яхнията, намалете температурата на котлона и оставете да къкри 10 минути, под капак.

Сложете спанака и по-голямата част от магданоза, разбъркайте и гответе, докато листенцата омекнат. Сервирайте яхнията, поръсена с малко магданоз.

Консумирайте с хрупкав препечен хляб.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти