Телешка яхния с хлебни кнедли
Необходими продукти:
- 900 грама телешко месо, нарязано на едри парчета
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици олио
- 150 грама пушен бекон, нарязан на кубчета
- 10 лукчета арпаджик
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 1 дафинов лист
- дръжките на връзка магданоз
- по 1 стрък мащерка и розмарин
- 3 карамфилени зърна
- 10 зърна черен пипер, смачкани
- 500 милилитра червено вино
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица захар
- 1 чаена лъжица сол
- 10 печурки
- листа магданоз за сервиране
За кнедлите:
- 200 грама хляб
- шепа нарязан магданоз
- 250 милилитра прясно мляко
- щипка индийско орехче
- сол и черен пипер
- 1 яйце
- 1 супена лъжица брашно
- масло за пържене
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 150 градуса.
Месото оваляйте в брашното и изпържете в тенджера, докато покафенее (работете на порции). Прехвърлете го в чиния и в същия съд изпържете бекона, лука и чесъна, докато станат златисти. Добавете билките и подправките, разбъркайте. Върнете месото в тенджерата, сипете 300 милилитра вода, добавете виното, доматената паста, солта и захарта. Разбъркайте добре и изстържете всички загорели парченца по дъното (това ще придаде допълнителен вкус на ястието).
Покрийте и прехвърлете във фурната да се пече 3 часа, докато месото се сготви - ако нямате подходяща тенджера, изсипете в тава и покрийте с фолио.
Пригответе кнедлите - хляба нарежете на малки парченца. Добавете магданоза. Млякото сложете на котлона да заври и след това го излейте върху хляба. Оставете за 15 минути под капак.
Подправете накиснатите хлебни залъци с индийско орехче, пипер и сол. Добавете яйцето и разбъркайте. Ако тестото е много течно, сложете лъжица брашно. С мокри ръце оформете малки топчета.
Около 20 минути, преди да са изминали 3-те часа печене, сложете в тавата гъбите, подправете на вкус със сол и допечете.
Междувременно сложете в голям тиган масло и изпържете в него кнедлите, докато станат златисти.
Гарнирайте яхнията с магданоз и сервирайте с кнедли.
bbc.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Телешка яхния с хлебни кнедли