Кашкавалени кнедли в доматен сос
Необходими продукти:
300 милилитра прясно мляко
50 грама масло
1 яйце
150 грама брашно
120 грама настърган кашкавал + 50 грама за поръсване
600 милилитра доматен сос
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, разтворете в него маслото, сложете сол на вкус и добавете брашното. Направете парено тесто, което изчакайте да се охлади и смесете с яйцето и настъргания кашкавал. Ще се получи лепкава смес. Увийте я в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
Ако не разполагате с готов доматен сос, може да си направите сами, като запържите лук и към него прибавите настърган домат, доматено пюре и вода.
Когато извадите тестото от хладилника, оформете като колбас с диаметър около 2-3 сантиметра и разрежете на няколко части с дължина на всяка 10 сантиметра.
Сварете кнедлите в подсолена вода, докато изплуват на повърхността. Готовите извадете върху пергамент, полейте с доматения сос и поръсете с настърган кашкавал. Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Ако желаете, може да добавите няколко парчета подходящ колбас в соса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
Коментари към Кашкавалени кнедли в доматен сос