Кайсиеви кнедли с ром и канела
Необходими продукти:
- 250 грама безсолна извара
- 200 грама брашно
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 яйце
- щипка сол
- 6-7 почистени от костилките кайсии
- 6-7 бучки захар
- 30 милилитра ром
- 1/2 чаена чаша галета
- 40 грама масло
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 чаена лъжичка кафява захар
Начин на приготвяне:
В купа сложете изварата, добавете брашното, маслото, яйцето, солта. Разбъркайте и пригответе тесто. Разполовете кайсиите и в средата на всяка сложете бучка захар, напоена с ром.
Завийте плодовете в тестото, налейте в тенджера вода и я сгорещете. Сварете кнедлите и още горещи ги потопете в сгорещено масло, смесено с канела, галета и кафява захар. Подредете в чиния и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАЙСИИ И МОРКОВИ 190 г
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
ЛАКСАТИНИЛ ФРУКТ МАРМАЛАД 200 г
ИКАРОВ КАЙСИЕВО МАСЛО 55 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Консумирайте сушени кайсии против запек
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Кайсиево брашно
- Кайсия
- Плодов мус с грис
- Здравословни бонбони от фурми и сушени кайсии
- Как да изсушим кайсии във фурна или на слънце
Коментари към Кайсиеви кнедли с ром и канела