Кайсиеви кнедли с ром и канела
Необходими продукти:
- 250 грама безсолна извара
- 200 грама брашно
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 яйце
- щипка сол
- 6-7 почистени от костилките кайсии
- 6-7 бучки захар
- 30 милилитра ром
- 1/2 чаена чаша галета
- 40 грама масло
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 чаена лъжичка кафява захар
Начин на приготвяне:
В купа сложете изварата, добавете брашното, маслото, яйцето, солта. Разбъркайте и пригответе тесто. Разполовете кайсиите и в средата на всяка сложете бучка захар, напоена с ром.
Завийте плодовете в тестото, налейте в тенджера вода и я сгорещете. Сварете кнедлите и още горещи ги потопете в сгорещено масло, смесено с канела, галета и кафява захар. Подредете в чиния и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙРА ОЙЛС МАСЛО ЗА ТЯЛО
Е ЛЕК ХАТОНА КИМИДЕРМ С МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 30 мл
ПРАНАРОМ ПРАНА ББ МАСЛО ПРИ КОЛИКИ 30 мл
ДАВИНЕС ОИ АБСОИЮТ БЮТИФАЙНГ БАЛСАМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл.
НУРС ФИТ ФОРМ БИЛКОВА ПАСТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С КАЙСИЯ, АРОНИЯ И БОСВЕЛИЯ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Кайсиево брашно
- Консумирайте сушени кайсии против запек
- Масло от кайсиеви ядки
- Пълнени сушени кайсии с орехи
- Картофени кнедли
- Плодов мус с грис
Коментари към Кайсиеви кнедли с ром и канела