Кайсиеви кнедли с ром и канела

Необходими продукти:
- 250 грама безсолна извара
- 200 грама брашно
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 яйце
- щипка сол
- 6-7 почистени от костилките кайсии
- 6-7 бучки захар
- 30 милилитра ром
- 1/2 чаена чаша галета
- 40 грама масло
- 1 чаена лъжичка канела
- 1 чаена лъжичка кафява захар
Начин на приготвяне:
В купа сложете изварата, добавете брашното, маслото, яйцето, солта. Разбъркайте и пригответе тесто. Разполовете кайсиите и в средата на всяка сложете бучка захар, напоена с ром.
Завийте плодовете в тестото, налейте в тенджера вода и я сгорещете. Сварете кнедлите и още горещи ги потопете в сгорещено масло, смесено с канела, галета и кафява захар. Подредете в чиния и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 мл
ХЕРБАЛКАН БОЗОЙЛ тинктура 50 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 300 мг CBD 200 мл
Безплатна доставка за България!ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД 200 мл
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАЙСИИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Непалски пилешки кнедли - Момо
- Кайсиево брашно
- Масло от кайсиеви ядки
- Сиропиран сладкиш с кайсии
- Маски с кайсия за красива кожа
- Кайсия
- Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
Коментари към Кайсиеви кнедли с ром и канела