Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Кайсиеви кнедли с ром и канела

Кайсиеви кнедли с ром и канела

Кайсиеви кнедли с ром и канела - изображение

Необходими продукти:


  • 250 грама безсолна извара
  • 200 грама брашно
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • 6-7 почистени от костилките кайсии
  • 6-7 бучки захар
  • 30 милилитра ром
  • 1/2 чаена чаша галета
  • 40 грама масло
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка кафява захар


Начин на приготвяне:


В купа сложете изварата, добавете брашното, маслото, яйцето, солта. Разбъркайте и пригответе тесто. Разполовете кайсиите и в средата на всяка сложете бучка захар, напоена с ром.

кайсиеви кнедли

Завийте плодовете в тестото, налейте в тенджера вода и я сгорещете. Сварете кнедлите и още горещи ги потопете в сгорещено масло, смесено с канела, галета и кафява захар. Подредете в чиния и поднесете.

кайсиеви кнедли

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиАлтернативна медицинаБотаника