Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 резенчета целина, нарязани
- 4 моркова, обелени и нарязани
- 2 стръка прясна мащерка
- 500 милилитра пилешки бульон
- 400 грама пилешко филе, нарязано на кубчета
- 100 грама пресни печурки
- 50 милилитра течна готварска сметана
за кнедлите
- 200 грама брашно
- 5 грама бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша разтопено масло
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете лука, целината, гъбите и морковите. Добавете нарязаното пилешко месо и подправете със стръкчетата мащерка. Комбинирайте бульона със сметаната, разбъркайте и налейте течността.
Намалете мощността на котлона, покрийте ястието с капак и пригответе кнедлите. Към брашното добавете бакпулвера, солта, черния пипер и маслото. Направете тесто и оформете малки топчици.
Пуснете получените кнедли към врящия бульон и гответе в продължение на още 10-15 минути. Охладете ястието, разсипете порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.halfbakedharvest.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе с розмарин, мед и горчица
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли