Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли

Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли

Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли - изображение

Необходими продукти:


  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 2 резенчета целина, нарязани
  • 4 моркова, обелени и нарязани
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 500 милилитра пилешки бульон
  • 400 грама пилешко филе, нарязано на кубчета
  • 100 грама пресни печурки
  • 50 милилитра течна готварска сметана


за кнедлите


  • 200 грама брашно
  • 5 грама бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена чаша разтопено масло
  • черен пипер


Начин на приготвяне:


Загрейте зехтина и запържете лука, целината, гъбите и морковите. Добавете нарязаното пилешко месо и подправете със стръкчетата мащерка. Комбинирайте бульона със сметаната, разбъркайте и налейте течността.

Намалете мощността на котлона, покрийте ястието с капак и пригответе кнедлите. Към брашното добавете бакпулвера, солта, черния пипер и маслото. Направете тесто и оформете малки топчици.

Пуснете получените кнедли към врящия бульон и гответе в продължение на още 10-15 минути. Охладете ястието, разсипете порции и поднесете.

кнедли с пилешко в сметанов със

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.halfbakedharvest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл