Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини
Необходими продукти:
- 4 агнешки джолана
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 3 скилидки чесън, накълцани на ситно
- 1 глава червен лук, нарязан на тънко
- 1 морков, нарязан на едро
- 1 стрък целина, нарязан
- 3 стръка мащерка
- 3/4 чаена чаша бяло вино
- 2 чаени чаши пилешки или телешки бульон
- 3 картофа, обелени и нарязани на едро
- 3/4 чаена чаша обезкостени маслини
- кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Оваляйте джоланите в брашно.
В голяма тенджера загрейте 2 супени лъжици зехтин на висока температура.
Подправете месото и го изпържете за 6-8 минути, докато покафенеят. Свалете от котлона и оставете настрана.
Намалете температурата и изпържете лука, чесъна, моркова, чесъна и мащерката, като добавите още 2 лъжици зехтин. Пържете около 2 минути, след което върнете месото в съда.
Подправете със сол и пипер и сипете виното. Разбъркайте и изстържете полепналите части месо и зеленчуци по дъното на съда. Минута по-късно сипете бульона и добавете вода, за да покриете месото. Намалете температурата, поставете капак и оставете да къкри 2 часа.
Добавете картофите и маслините, продължете варенето още 45 минути, до готовност на месото и картофите.
Свалете капака и варете на по-силна температура още 10-15 минути, за да се изпари по-голямата част от течността.
Опитайте и подправете, ако има нужда.
Поръсете с лимоновата кора, мащерката и сервирайте.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Яхния с агнешки джолан, картофи и маслини