Яйчен сос с бяло вино
Необходими продукти:
3-4 жълтъка
60-80 грама захар
125 милилитра бяло вино
лимонена кора на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта и постепенно налейте горещото вино. Разбивайте на водна баня сместа, докато се сгъсти. Добавете настъргана лимонова кора на вкус.
Поднесете веднага, докато пяната не е спаднала.
Сосът е подходящо допълнение към пудинг или запеканка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Сос Бъфало
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Поставяйте варено яйце върху болезнените синини и отоци след травма
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Използвайте яйчен белтък срещу паднали клепачи
Коментари към Яйчен сос с бяло вино