Яйчен сос с бяло вино

Необходими продукти:
3-4 жълтъка
60-80 грама захар
125 милилитра бяло вино
лимонена кора на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта и постепенно налейте горещото вино. Разбивайте на водна баня сместа, докато се сгъсти. Добавете настъргана лимонова кора на вкус.
Поднесете веднага, докато пяната не е спаднала.
Сосът е подходящо допълнение към пудинг или запеканка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
ПРОМОЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Яйце на фазан
- Гълъбово яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Патешко яйце
- Сос Бъфало
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Яйчен сос с бяло вино