Яйчен сос с бяло вино

Необходими продукти:
3-4 жълтъка
60-80 грама захар
125 милилитра бяло вино
лимонена кора на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта и постепенно налейте горещото вино. Разбивайте на водна баня сместа, докато се сгъсти. Добавете настъргана лимонова кора на вкус.
Поднесете веднага, докато пяната не е спаднала.
Сосът е подходящо допълнение към пудинг или запеканка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КРИКС капсули * 30
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Сос Бъфало
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Сладък сос чили
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Гълъбово яйце
Коментари към Яйчен сос с бяло вино