Маслено-яйчен сос с лимонов сок (Холандски сос)
Необходими продукти:
150 грама краве масло
2 - 3 сурови жълтъка
2 - 3 супени лъжици вода
сол и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в емайлиран съд жълтъците и водата, добавете маслото, нарязано на парчета и бъркайте с тел за разбиване на яйца, като сместа къкри на слаб огън, докато се сгъсти (трябва да се получи с консистенция на сметана). Когато това стане, свалете от котлона и овкусете със сол и лимонов сок.
Сосът не трябва да се приготвя на висока температура и да ври силно. Познат е в кулинарията като холандски сос и се поднася като допълнение към ястия от сварена риба.
Ако желаете, може да използвате готова горчица като подправка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Черен пипер и яйца борят косопада
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Поставяйте варено яйце върху болезнените синини и отоци след травма
Коментари към Маслено-яйчен сос с лимонов сок (Холандски сос)