Маслено-яйчен сос с лимонов сок (Холандски сос)

Необходими продукти:
150 грама краве масло
2 - 3 сурови жълтъка
2 - 3 супени лъжици вода
сол и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в емайлиран съд жълтъците и водата, добавете маслото, нарязано на парчета и бъркайте с тел за разбиване на яйца, като сместа къкри на слаб огън, докато се сгъсти (трябва да се получи с консистенция на сметана). Когато това стане, свалете от котлона и овкусете със сол и лимонов сок.
Сосът не трябва да се приготвя на висока температура и да ври силно. Познат е в кулинарията като холандски сос и се поднася като допълнение към ястия от сварена риба.
Ако желаете, може да използвате готова горчица като подправка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
ПРОМОЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гълъбово яйце
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Яйце на фазан
- Сос Бъфало
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Патешко яйце
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
Коментари към Маслено-яйчен сос с лимонов сок (Холандски сос)