Орехов сос с яйца
Необходими продукти:
200 грама орехи
2 чаени чаши пилешки бульон
2 глави лук
2 - 3 жълтъка
3 супени лъжици кориандър (ако предпочитате, може магданоз)
3 - 4 скилидки чесън
1/4 чаена чаша винен оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите заедно с кориандъра, чесъна и солта. Прибавете постепенно винения оцет, след това пилешкия бульон и нарязания лук. Нека всичко се вари в продължение на 10 минути.
Разбийте жълтъците и към тях прибавете няколко лъжици от соса, но трябва да е студен. Постепенно влейте сместа в соса, бъркайки непрекъснато (яйцата не трябва да се пресекат).
Вече може да поднесете с пилешкото или пуешкото.
Добър апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПРОМООЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Яйце на фазан
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Патешко яйце
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
Коментари към Орехов сос с яйца