Орехов сос с яйца

Необходими продукти:
200 грама орехи
2 чаени чаши пилешки бульон
2 глави лук
2 - 3 жълтъка
3 супени лъжици кориандър (ако предпочитате, може магданоз)
3 - 4 скилидки чесън
1/4 чаена чаша винен оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите заедно с кориандъра, чесъна и солта. Прибавете постепенно винения оцет, след това пилешкия бульон и нарязания лук. Нека всичко се вари в продължение на 10 минути.
Разбийте жълтъците и към тях прибавете няколко лъжици от соса, но трябва да е студен. Постепенно влейте сместа в соса, бъркайки непрекъснато (яйцата не трябва да се пресекат).
Вече може да поднесете с пилешкото или пуешкото.
Добър апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
ПРОМОЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гълъбово яйце
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Яйце на фазан
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Патешко яйце
Коментари към Орехов сос с яйца