Яйчен ликьор с коняк

Необходими продукти:
500 милилитра коняк
5 жълтъка
400 грама подсладено кондензирано мляко
2 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
Сложете кондензираното мляко да се вари, трябва да се сгъсти малко и да придобие бежов оттенък (това става след час варене).
Жълтъците разбийте със захарта, използвайки миксер (важно е да няма белтъци при жълтъците, затова внимавайте при отделянето).
Когато сместа изсветлее, към нея прибавете кондензираното мляко и ваниловата захар. Отново разбийте с миксера.
Налейте коняка в яйчната смес и разбийте до еднородност (с миксера).
Налейте в бутилки и съхранявайте готовата напитка в хладилника.
Коментари към Яйчен ликьор с коняк