Фламбирани круши с портокалов ликьор

Необходими продукти за 3 порции:
3 узрели, но не прекалено меки круши
60 грама масло
3 с. л. (с връх) кафява или бяла захар
120 мл силен портокалов ликьор (не по-малко от 40%)
бита сметана или сладолед за декорация при поднасянето
Начин на приготвяне:
Обелете крушите, разрежете ги по дължина и почистете от семената. Разтопете маслото, прибавете към него захарта и изчакайте да започне да се топи. Тогава сложете крушите и ги изпържете от двете страни, докато се зачервят (около 2-3 минути от всяка страна). Прибавете ликьора и фламбирайте (докато огънят не угасне).
Поднася се веднага. Може да декорирате с бита сметана или сладолед.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Гранадила - ползи за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Кактус
- Кисел трън (берберис) - ползи за здравето и състав
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Дюля
Коментари към Фламбирани круши с портокалов ликьор