Гроздов сладкиш с плодов ликьор
Необходими продукти:
230 грама бяло грозде без семки
230 грама черно грозде без семки
230 грама брашно
1,5 чаена лъжица набухвател
125 грама масло
150 грама захар
1 чаена лъжица ванилова есенция
3 яйца
1 супена лъжица лимонов сок
160 грама конфитюр от кайсии
1 супена лъжица плодов ликьор
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса, подмажете разглобяема торта за печене с масло, поръсете дъното с брашно.
Пресейте брашното, към него прибавете набухвателя и щипка сол.
Разбийте маслото със захарта и ваниловата есенция до получаването на кремообразна смес, към която добавете разбитите яйца и по 200 грама от двата вида грозде. След това сложете брашното, лимоновия сок и разбъркайте хубаво.
Изсипете тестото в подготвената форма и изпечете сладкиша в загрятата фурна в продължение на около 35 - 40 минути. Нека се охлади.
Смесете плодовия ликьор с кайсиевия конфитюр и затоплете сместа на среден огън. Когато и тя се охлади, намажете повърхността на десерта с половината от нея, подредете останалото грозде и завършете с плодовата комбинация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Гроздов сладкиш с плодов ликьор