Гроздов сладкиш с плодов ликьор
Необходими продукти:
230 грама бяло грозде без семки
230 грама черно грозде без семки
230 грама брашно
1,5 чаена лъжица набухвател
125 грама масло
150 грама захар
1 чаена лъжица ванилова есенция
3 яйца
1 супена лъжица лимонов сок
160 грама конфитюр от кайсии
1 супена лъжица плодов ликьор
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса, подмажете разглобяема торта за печене с масло, поръсете дъното с брашно.
Пресейте брашното, към него прибавете набухвателя и щипка сол.
Разбийте маслото със захарта и ваниловата есенция до получаването на кремообразна смес, към която добавете разбитите яйца и по 200 грама от двата вида грозде. След това сложете брашното, лимоновия сок и разбъркайте хубаво.
Изсипете тестото в подготвената форма и изпечете сладкиша в загрятата фурна в продължение на около 35 - 40 минути. Нека се охлади.
Смесете плодовия ликьор с кайсиевия конфитюр и затоплете сместа на среден огън. Когато и тя се охлади, намажете повърхността на десерта с половината от нея, подредете останалото грозде и завършете с плодовата комбинация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Сладкиш с натрошени солети и желирани плодове
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Яйчен ликьор с коняк
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Шоколадов сладкиш с кокос и портокалов сироп
- Смокинов тарт с мед, маскарпоне и солени бисквитки
- Медена питка с шоколад
Коментари към Гроздов сладкиш с плодов ликьор