Плодова пита с грозде, канела и маскарпоне
Необходими продукти:
300-400 грама гроздови зърна
120 грама маскарпоне
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица канела
1 лист замразено бутер тесто
1 белтък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса, застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене.
Смесете захарта с канелата. Разточете тестото леко и го сложете в подготвената форма. По повърхността му разпределете маскарпонето, като оставите около 2,5 сантиметра по краищата без сирене. Поръсете със сместа от захар и канела, подредете гроздовите зърна.
Краищата прегънете и ги намажете с разбития с 1 супена лъжица вода белтък.
Изпечете питата в загрятата фурна в продължение на 40-50 минути или до зачервяване на краищата и карамелизирането на гроздето.
Когато се охлади, може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовХЕМБОК саше * 12 ЕКОФАРМ
НовРАМБОК саше * 12 ЕКОФАРМ
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Черно кучешко грозде
Коментари към Плодова пита с грозде, канела и маскарпоне