Яйчено руло с плънка от гъби и ориз
Необходими продукти:
50 грама масло
2 супени лъжици брашно (с връх)
300 милилитра прясно мляко
100 грама кашкавал
100 грама пресни гъби (може да използвате сухи, предварително ги накиснете във вода и след това сварете до готовност)
200 грама сверен ориз (бял или кафяв по избор)
1 тиквичка
4 яйца
100 грама сирене рикота или високомаслена извара (с масленост над 10%)
зехтин
малка връзка магданоз или копър
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в дълбок съд.
Прибавете брашното и разбърквайте в продължение на 1 - 2 минути, след което налейте млякото на тънка струя.
Нека сосът се приготвя около 2 - 3 минути при непрекъснато бъркане.
Прехвърлете го в купа и оставете да изстива.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците прибавете към соса.
Настържете тиквичката с помощта на едро ренде. Изсипете я в соса, прибавете нарязания магданоз (или копър), сложете и 2 супени лъжици от настъргания кашкавал. Разбъркайте всичко.
Разбийте белтъците с щипка сол и ги изсипете в получената комбинация. Отново разбъркайте.
Покрийте дъното на тава с хартия за печене, намажете със зехтин и изсипете сместа за основата на рулото.
Разпределете я равномерно в съда и изпечете в предварително загрята фурна в продължение на 15 - 20 минути.
След това извадете готовото тесто от тавата, нека се охлади за около 10 - 15 минути, навийте на руло, когато това стане.
Измийте гъбите и ги нарежете на парчета, изпържете в зехтин до готовност.
Смесете ги със сварения ориз, нарязаните зелени подправки, останалия кашкавал и изварата. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте.
Развийте рулото внимателно, върнете го обратно в тавата и разпределете плънката равномерно по повърхността му.
Оформете руло, нарежете го на дебели парчета и може да поднесете с листа зелена салата или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет Пуляр
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет с пилешко месо
Коментари към Яйчено руло с плънка от гъби и ориз