Яйчено руло с пилешка плънка
Необходими продукти
За омлета:
3 яйца
100 грама кашкавал
100 грама майонеза
1 супена лъжица грис
За плънката:
300-350 грама пилешка кайма
2 големи глави лук
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и го смесете с яйцата. Прибавете майонезата, лъжица грис и разбъркайте всичко до еднородност. Изчакайте, докато грисът набъбне, а междувременно направете плънката.
Обелете лука, нарежете на ситно и изпържете до прозрачност в нагорещено олио. След това го смелете с помощта на блендер и смесете с пилешката кайма. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Застелете дъното на тава с пергамент, намажете с олио и изсипете тестото в съда, който е добре да бъде с размери 35 х 28 сантиметра.
Изпечете яйчения блат във фурната при температура от 180 градуса, докато се зачерви малко. Махнете хартията. По повърхността на омлета разпределете пилешката плънка и оформете руло, което увийте във фолио.
Поставете във фурната за около 40 минути, а градусите да бъдат 180.
Оставете рулото да се охлади във фолиото, за да може всичкия сок, отделил се от плънката, да се поеме от омлета. След това нарежете на парчета и може да поднесете ястието както горещо, така и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Омлет Пуляр
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Яйчено руло с плънка от шунка, топено сирене и чесън
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет с пилешко месо
Коментари към Яйчено руло с пилешка плънка