Яйца с тиквички, магданоз и парченца хляб

Необходими продукти:
- 5-6 яйца
- 2-3 филии стар хляб
- 1 средна глава лук
- 1 средна по размер тиквичка
- 1 чаена лъжица сол
- връзка магданоз или копър
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета с приблизителен размер на страната 1 сантиметър. Изпържете ги в малко количество олио, докато станат златисти, и извадете в чиния.
След това леко запържете ситно накълцания лук, към който добавете тиквичката, нарязана на неголеми кубчета. Разбърквайте периодично.
Когато зеленчуците бъдат готови, подсолете и прибавете към тях предварително разбитите яйца, ситно нарязания пресен магданоз и хрупкавите хлебни парченца.
Затворете съда с капак и нека ястието остане на огъня до готовност на яйцата.
Вариант е да изпечете омлета във фурната при температура от 200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: vkusnodoma.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет със зеленчуци
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с киселец и сирене
Коментари към Яйца с тиквички, магданоз и парченца хляб