Яйца в спанак, прясно мляко и кашкавал на фурна
Необходими продукти:
- 220 грама пресен спанак
- 2 големи яйца
- 40 грама кашкавал, настърган
- 1 супена лъжица масло
- 1 супена лъжица брашно
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
- Бланширайте спанака в голяма тенджера с вряща вода, след което отцедете и изплакнете със студена вода.
- Изстискайте листата, за да се отцеди излишната вода, отрежете дръжките и нарежете.
- Разтопете маслото в малка тенджера на средно силен огън.
- Добавете брашното и разбъркайте енергично до получаването на хомогенна смес, като внимавате брашното да не покафенее.
- Свалете тенджерата от котлона, прибавете млякото и бъркайте до гладка консистенция.
- Върнете сместа на котлона и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и клокне.
- В голяма купа смесете нарязания спанак, млечната смес и настъргания кашкавал. Разбъркайте и подправете със солта и индийското орехче.
- Разделете сместа в 2 гювечета или я прехвърлете в по-голям огнеупорен съд.
- Направете гнезда за яйцата и поставете гювечетата в студена фурна.
- Печете на 230 градуса за около 10 минути. Извадете от фурната, чукнете яйцата и печете за още 10-12 минути.
- Поднесете гювечетата топли с препечени филийки хляб.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Яйца в спанак, прясно мляко и кашкавал на фурна