Облачни хлебчета

Пухкавите облачни хлебчета са лесни за приготвяне, нисковъглехидратни и всяко едно от тях съдържа по-малко от 40 калории, което ги прави перфектни за хора, които следят теглото си. След като ги опитате, ще се запитате дали наистина се нуждаете от хляб за вашите сандвичи.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- щипка крем тартар (може да замените с 1 чаена лъжица лимонов сок)
- 3 супени лъжици крема сирене или 1/3 чаша обезмаслено гръцко мляко
Начин на приготвяне:
Първо загрейте фурната на 250 градуса и застелете тава с хартия за печене или силиконова подложка.
Разделете белтъка и жълтъка на яйцето. В голяма купа сложете белтъка и соса тартар и разбийте до получаването на крем с твърди върхове (като за целувки). Жълтъка и млякото разбъркайте, за да придобият възможно най-пухкав вид. Смесете двата крема внимателно, за да запазите въздушната консистенция.
С помощта на лъжица разпределете сместа на 6 равни части в тавата. Поставете във фурната и изпечете за близо час. След като са готови, оставете за малко да се охладят в тавата и след това поставете върху решетка до пълното им изстудяване. Важно е да бъдат охладени по правилния начин, за да се получи хрупкава коричка.
Хлебчетата, които не сте хапнали веднага, може да съхранявате в кутия в хладилник.
за framar.bg: Данна Панджарова
Източник: spendwithpennies.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца в лодка от авокадо
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Бързи яйчени гнезда с прошуто и пармезан
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Запечени яйца със сметана в гювече
Коментари към Облачни хлебчета