Яйца на фурна с шунка и пармезан
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 200 грама шунка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете с хартия плитка тава за печене.
Разделете белтъците от жълтъците - внимавайте да не спукате жълтъците.
Разбийте яйцата на сняг, до меки върхове и към тях прибавете пармезана и шунката. Подправете на вкус.
От получената смес направете 8 купчини в тавата, като оставите малко разстояние между тях. В центъра на всяка направете кладенец и сложете да се запекат за 3 минути.
Внимателно с помощта на лъжица прехвърлете по един белтък в центъра на всеки белтък и върнете във фурната още 3 минути, или повече, докато достигнат желаната твърдост.
Гарнирайте преди сервиране със зелен лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печени яйца в гювече с доматен сос и кашкавал
- Яйца в гювече със спанак и сметана
- Яйца със сметана на фурна
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Запеканка от моркови с яйца
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
Коментари към Яйца на фурна с шунка и пармезан