Яйца на фурна с шунка и пармезан
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 200 грама шунка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса и застелете с хартия плитка тава за печене.
Разделете белтъците от жълтъците - внимавайте да не спукате жълтъците.
Разбийте яйцата на сняг, до меки върхове и към тях прибавете пармезана и шунката. Подправете на вкус.
От получената смес направете 8 купчини в тавата, като оставите малко разстояние между тях. В центъра на всяка направете кладенец и сложете да се запекат за 3 минути.
Внимателно с помощта на лъжица прехвърлете по един белтък в центъра на всеки белтък и върнете във фурната още 3 минути, или повече, докато достигнат желаната твърдост.
Гарнирайте преди сервиране със зелен лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
Коментари към Яйца на фурна с шунка и пармезан