Печени яйца в гювече с доматен сос и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 100 грама настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 3-4 меки домата
- 2-3 стръка пресен босилек
- 4 яйца
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1 червена маринована чушка
- няколко стръка магданоз
- щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
В тиган налейте и загрейте зехтина. Добавете нарязани на ситно домати, чушка и магданоз. Намалете мощността на котлона и оставете сосът да къкри за 10 минути. Подправете с червен пипер и разпределете сместа в гювечета.
Чукнете яйцата, смесете прясното мляко с кашкавала, пармезана и добавете сместа. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.
Охладете и поднесете гювечетата, гарнирани с нарязан пресен босилек.
Добър апетит!
Източник:
damndelicious.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Печени яйца в гювече с доматен сос и кашкавал