Ядкова гранола със семена

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша бадеми
- 1 чаена чаша ядки пекан
- 1 чаена чаша сушени червени боровинки
- 1/2 чаена чаша тиквено семе
- 1/2 чаена чаша настърган кокос (или кокосов чипс)
- 1/4 чаена чаша ленено семе
- 1/4 чаена чаша слънчогледови семена
- 1/4 чаена чаша сусам
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица индийско орехче
- 3 супени лъжици разтопено кокосово масло
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 170 градуса и намазнете хартия за печене (използвайте кокосово масло, което размажете с четка, или напръскайте с готварски спрей).
В голяма купа комбинирайте бадема, пекана, боровинките, тиквеното семе, кокоса, лененото семе, слънчогледа, сусама. Подправете със сол, канела и индийско орехче.
В малка купичка смесете до еднородна смес меда, кокосовото масло и ванилията.
С таза смес полейте ядките и разбъркайте добре. Разпредете ядките по тавата на тънък слой.
Печете за около 20-23 минути, до златистокафяво.
Оставете напълно миксът да се охлади в тавата, преди да приберете в плътно затворен буркан.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОТЕИНИ СИ ПРОТЕИНОВО МЮСЛИ 250 г
УЕЙТ УЪРЛД ШИЛАЖИТ + АШВАГАНДА, КУРКУМА И ЧЕРНО МЮСЛИ прах 50 г
ЕТЕРИКА РЕГЕНЕРИРИРАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ 22 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КАЙСИИ 100 мл ENERGY GROUP
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Защо да ядем мюсли
- Отслабване с мюсли – възможно ли е
- Диня в шоколад с ядки
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
Коментари към Ядкова гранола със семена