Шоколадов десерт с мюсли (без печене)

Необходими продукти:
- 300 милилитра бита сметана
- 250 грама високомаслена мека извара
- 150 грама заквасена сметана
- 125 грама начупен на парчета шоколад
- 125 грама мюсли
- 90 грама захар
- 90 грама масло
- 2 яйца (отделете белтъците и жълтъците)
- 3 супени лъжици вода
- 2 супени лъжици желатин на прах
- 30 грама шоколадови стърготини
Начин на приготвяне:
Смесете мюслите с разтопеното масло, прибавете 30 грама от захарта и разпределете по дъното на подходящ съд, който приберете в хладилника.
Парчетата шоколад разтопете на водна баня, междувременно бъркайте непрекъснато.
Желатина разтворете в 3 супени лъжици студена вода и изчакайте прахът да набъбне. След това поставете купата на водна баня и затоплете до разтварянето на желатина.
В дълбока купа разбийте изварата, прибавете жълтъците, 60 грама захар, заквасената сметана, разтопения шоколад, стърготините и желатина. Разбъркайте.
Белтъците разбийте отделно и тогава комбинирайте с шоколадовата маса.
Получения крем разпределете върху основата от мюсли и приберете десерта в хладилника, докато стегне.
Щом това стане, прехвърлете в чиния и сервирайте с украса от бита сметана и шоколадови стърготини.
Добър апетит!
Снимка: topglobus.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОТЕИНИ СИ ПРОТЕИНОВО МЮСЛИ 250 г
УЕЙТ УЪРЛД ШИЛАЖИТ + АШВАГАНДА, КУРКУМА И ЧЕРНО МЮСЛИ прах 50 г
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Отслабване с мюсли – възможно ли е
- Защо да ядем мюсли
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Шоколадов десерт с мюсли (без печене)