Домашно шоколадово мюсли

Необходими продукти:
- 250 грама овесени ядки
- 150 грама микс от семена, ядки и сушени плодове
- 40 грама кокосово масло, разтопено
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 супени лъжици течен мед
- 2 супени лъжици черен шоколад, настърган
- 2 супени лъжици какао на прах
Начин на приготвяне:
- Нарежете грубо ядките и сушените плодове.
- В голяма купа ги смесете с овесените ядки, семената, какаото и настъргания шоколад. Разбъркайте.
- Поръсете с разтопеното кокосово масло, зехтина и течния мед.
- Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно и да не останат непокрити ядки, семена или плодове.
- Разпределете сместа в тавичка и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
- Разбърквайте на всеки 6-7 минути, за да избегнете препичането, което ще придаде горчив вкус на ядките и семената.
- Поднесете домашното шоколадово мюсли с прясно мляко, кисело мляко, пресни плодове или го използвайте в рецепти за сладкиши.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ПРОТЕИНИ СИ ПРОТЕИНОВО МЮСЛИ 250 г
УЕЙТ УЪРЛД ШИЛАЖИТ + АШВАГАНДА, КУРКУМА И ЧЕРНО МЮСЛИ прах 50 г
НовСИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С ШОКОЛАД 120 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Какаово дърво
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Домашно шоколадово мюсли