Домашни мюсли с мед, канела и джинджифил
Необходими продукти:
300 грама овесени ядки
200 грама бадеми
50 грама захар
6 супени лъжици течен мед
250 грама стафиди
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица настърган сух джинджифил
2 супени лъжици растително олио
1 супена лъжица краве масло
1 чаена лъжица сол
100 грама обелени слънчогледови семена - по желание
80 грама сусам - по желание
1 ябълка - по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса.
Смесете овесените ядки, бадемите, захарта, канелата и джинджифила (сложете и семената, ако ще използвате такива). Добавете меда, олиото и разбъркайте всичко с дървена лъжица. След това прибавете стафидите и отново разбъркайте. Застелете дъното на тава с хартия за печене, подмажете с масло и разпределете равномерно получената смес в така подготвения съд.
Поставете във фурната за 40 минути, като следите за готовността - мюслите трябва да се изсушат. Необходимо е да разбърквате периодично. Накрая подсолете и оставете да се охладят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Защо да ядем мюсли
- Отслабване с мюсли – възможно ли е
- Шоколадов десерт с мюсли (без печене)
- Домашно шоколадово мюсли
- Бананово смути с боровинки и мюсли
- Мюсли с кокос, нахут и розмарин
- Домашно мюсли с мед и ядки
- Ягодов коктейл с мюсли и мед
- Домашна гранола с кокос, ядки и плодове
- Домашна гранола със семена и сушени плодове
Коментари към Домашни мюсли с мед, канела и джинджифил