Пълнозърнест хляб с мюсли и семена
Необходими продукти:
250 грама пълнозърнесто брашно
250 грама пшенично брашно
3 супени лъжици пшенични трици
250 милилитра вода
100 милилитра прясно изцеден портокалов сок
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица мед
1,5 чаена лъжици суха мая
3 супени лъжици сусамово семе или киноа
3 супени лъжици ленено семе
120-130 грама мюсли
Начин на приготвяне:
Изпечете триците и мюслите в сух тиган, след което оставете да се охладят. Смесете разтворения в топлата вода мед със сока от портокал. Прибавете маята и пресятото брашното, солта, семената и замесете тесто. Оставете за 30 минути в работеща фурна, след което извадете и поставете върху дъска, посипана обилно с мюсли и малко семена. Разпънете тестото с размерите на дъската и поръсете с останалите мюсли.
Сгънете четирите краища към средата, след това още веднъж направете това с новите 4 края, които се получават, обърнете и оформете хляба, придавайки му кръгъл или продълговат вид.
Поставете в съд, чието дъно сте покрили с хартия за печене, и сложете в топла фурна за 30 минути, за да втаса. След това извадете и нека тестото престои още 15 минути на стайна температура.
Използвайте тези 15 минути, за да загреете съд с капак във фурната при температура от 240 градуса.
Прехвърлете тестото заедно с хартията за печене в горещия съд, затворете с капака и изпечете в продължение на 30 минути при 240 градуса. След това махнете капака, намалете градусите до 225 и оставете във фурната за още 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ АКТИВ СПОРТ 350 гр.
ПРОТЕИНИ СИ ПРОТЕИНОВО МЮСЛИ 250 г
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ БОДИ КЛИЙНС 350 гр.
ЛАКТАНА БИО МЮСЛИ ЯБЪЛКА И БАНАН от 8 месеца 175 гр
УЕЙТ УЪРЛД ШИЛАЖИТ + АШВАГАНДА, КУРКУМА И ЧЕРНО МЮСЛИ прах 50 г 128442 WW
НовХАРМОНИКА СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Семена от Чиа - как да ги използваме и за какво са полезни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Защо да ядем мюсли
Коментари към Пълнозърнест хляб с мюсли и семена