Ягодов конфитюр с пектин и босилек

Необходими продукти:
1 килограм почистени ягоди
700 грама захар
100 грама захар + 20 грама пектин
100 милилитра лимонов сок
15 листенца босилек
Начин на приготвяне:
Замразете ягодите, след това поставете в хладилника, докато се размразят. Почистете ги и големите разрежете на две части.
Сложете плодовете в подходящ съд и ги засипете със 700 грама захар. Поставете на среден огън и варете при непрекъснато бъркане, докато сладките кристалчета се разтопят.
Смесете 100 грама захар с 20 грама пектин и разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Прибавете към ягодите, когато захарта се разтопи (това е важно). Разбъркайте старателно и изчакайте сместа да заври при непрекъснато бъркане.
Щом това стане, налейте лимоновия сок, добавете ситно нарязаните листа босилек, нека сладкото заври още веднъж и свалете от котлона.
Остава да разпределите конфитюра в предварително подготвени чисти бурканчета. Затворете ги докато съдържанието им е още горещо.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЯГОДА 1 кг
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ЯГОДА 220 г
НовЦИМА ЗЕРО ПЛОДОВ ДЕЛИКАТЕС ЯГОДА 230 г
НовКФД НУТРИШЪН КОНФИТЮР DZEMIK 1 кг
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД МАНГО, МАРАКУЯ И ПРАСКОВА 220 г
НовОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Ягода, Градинска ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Ягодов шейк с банани
- Ягоди с карамел, шоколад и смлени ядки
- Целувки с крем и ягоди
- Ягоди в шоколад и сметана
- Как да си отгледаме ягоди у дома?
Коментари към Ягодов конфитюр с пектин и босилек