Ягодов конфитюр с пектин и босилек

Необходими продукти:
1 килограм почистени ягоди
700 грама захар
100 грама захар + 20 грама пектин
100 милилитра лимонов сок
15 листенца босилек
Начин на приготвяне:
Замразете ягодите, след това поставете в хладилника, докато се размразят. Почистете ги и големите разрежете на две части.
Сложете плодовете в подходящ съд и ги засипете със 700 грама захар. Поставете на среден огън и варете при непрекъснато бъркане, докато сладките кристалчета се разтопят.
Смесете 100 грама захар с 20 грама пектин и разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца. Прибавете към ягодите, когато захарта се разтопи (това е важно). Разбъркайте старателно и изчакайте сместа да заври при непрекъснато бъркане.
Щом това стане, налейте лимоновия сок, добавете ситно нарязаните листа босилек, нека сладкото заври още веднъж и свалете от котлона.
Остава да разпределите конфитюра в предварително подготвени чисти бурканчета. Затворете ги докато съдържанието им е още горещо.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ЯГОДА 220 г
ЦИМА ЗЕРО ПЛОДОВ ДЕЛИКАТЕС ЯГОДА 230 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД МАНГО, МАРАКУЯ И ПРАСКОВА 220 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 220 г
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
КФД НУТРИШЪН КОНФИТЮР DZEMIK 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Ягодов коблер с мед и сметана
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Как да си приготвим лековит конфитюр от алое вера?
- Ягодово смути с извара и мед
- Ягодово руло
- Ягодово смути с банани, овесени ядки и мед
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Ягодово сладко с мед (без варене)
Коментари към Ягодов конфитюр с пектин и босилек