Италиански кроасани с конфитюр от дюли
Необходими продукти:
650 грама брашно
250 милилитра прясно мляко
120 грама захар
150 грама разтопено масло (50 от тях са за намазване)
2 яйца
25 грама прясна мая
1 чаена лъжица малц
1 чаена лъжица глюкозен сироп
няколко щипки сол
За плънката:
гъст конфитюр от дюли (или друг по избор)
Начин на приготвяне:
Смесете маята със захарта, добавете сиропа, малца, половината от топлото мляко и 3 супени лъжици брашно. Оставете комбинацията да престои 30 минути, след това прибавете останалите съставки и замесете меко тесто.
Сложете го в дълбока купа, покрийте и оставете за 5 - 6 часа или приберете в хладилника за една нощ.
След това разделете тестото на две части и ги разточете в кръгъл слой. Разрежете всеки от тях на 8 триъгълника и намажете повърхността им с разтопено масло. В широката част сложете по малко от конфитюра (около 1 супена лъжица) и навийте, оформяйки кифлички.

Подредете ги в тава, намажете с масло и оставете за 40 - 50 минути.
През това време загрейте фурната до 180 градуса. Изпечете кроасаните до златисто (около 20 - 30 минути).


Добър апетит!
Коментари към Италиански кроасани с конфитюр от дюли