Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана

Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана

Пудинг от кроасани със сусам, стафиди и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама бутер тесто
  • 6 супени лъжици сварено кондензирано мляко
  • 2 яйца + 2 жълтъка
  • 1 чаена чаша течна сметана с 10% масленост
  • 70 грама захар
  • 1 чаена лъжица ванилова захар
  • шепа стафиди
  • 2 чаени лъжици сусам
  • масло за намазване на формата

 

Начин на приготвяне:

Размразете тестото, разточете го леко, нарежете на триъгълници, които навийте, за да направите кроасаните. Оставете да престоят 1,5-2 часа и ги подредете в намазнена тава. Изпечете за 15-20 минути и изчакайте да се охладят. Най-добре е кроасаните да изсъхнат за ден-два и тогава да се приготви пудинга с тях.

Разрежете ги надлъжно на две и във всички половинки сложете по 1/2 супена лъжица кондензирано мляко. Подредете в тава долните части на кроасаните с разрязаната страна нагоре и поръсете със стафиди.

Разбийте двете яйца с единия от допълнителните жълтъци, сметаната и двата вида захар. С този крем залейте кроасаните в тавата и ги затворете с горните им части, които преди това трябва да намажете с втория жълтък.

Поръсете със стафиди и поставете във фурната на 170 градуса за 50 минути.

Пудингът не се надува и не се зачервява. Пет минути преди да бъде напълно готов, отново намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти