Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Топли сандвичи с кроасан и гъби

Топли сандвичи с кроасан и гъби

Топли сандвичи с кроасан и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 грама гъби, нарязани
  • 12 мини кроасана без пълнеж
  • 3 чаени чаши бейби спанак
  • 1 1/2 чаена чаша сирене Грюер, настъргано
  • 8 яйца
  • 2 чаени чаши прясно мляко

Начин на приготвяне:

Намазнете тавичка с мазнина по избор.

В зехтина изпържете гъбите, докато покафенеят за около 6-8 минути.

Докато те се готвят. разрежете кроасаните през средата, за да се получат от тях питки за сандвич, като внимавате да не ги разрежете до края.

Напълнете ги с малко спанак и сирене (като запазите 1/2 чаена чаша от него) и ги подредете в тавата с отрязаната чат нагоре.

Разпределете гъбите между кроасаните.

В купа разбийте яйцата с млякото и подправете със сол и черен пипер. Полейте кроасаните с яйчната смес и поръсете отгоре с останалото сирене. Приберете в хладилник, увити в найлоново фолио, за минимум 15 минути, а най-добре за една нощ. Свалете найлоновото фолио. Покрийте с алуминиево и печете на 190 градуса в предварително загрята фурна за около 20 минути. След това махнете фолиото и допечете за още 25-30 минути до златиста коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястия