Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 3-4 супени лъжици течен шоколад
- 2 банана, нарязани по дължина
- 150 грама лешници
- 2 разбити яйца + една ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе и застелете тава с хартия за печене. Смелете ядките в блендер и оставете настрана. Размразете и разстелете тестото върху набрашнена повърхност, разточете кръгла кора и нарежете на триъгълници.
Всеки от тях намажете с течен шоколад, сложете резенче банан и завийте от широката към тясната страна.
Прегънете краищата, за да се запечатат, глазирайте с разбитите яйца и поръсете обилно със смлени лешници.
Наредете в тавичката и запечете за 15-20 минути. Охладете, поднесете и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: 2fashionscience.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ БАНАНИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Банан
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Бананите – причиняват или облекчават запека
Коментари към Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници