Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 3-4 супени лъжици течен шоколад
- 2 банана, нарязани по дължина
- 150 грама лешници
- 2 разбити яйца + една ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе и застелете тава с хартия за печене. Смелете ядките в блендер и оставете настрана. Размразете и разстелете тестото върху набрашнена повърхност, разточете кръгла кора и нарежете на триъгълници.
Всеки от тях намажете с течен шоколад, сложете резенче банан и завийте от широката към тясната страна.
Прегънете краищата, за да се запечатат, глазирайте с разбитите яйца и поръсете обилно със смлени лешници.
Наредете в тавичката и запечете за 15-20 минути. Охладете, поднесете и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: 2fashionscience.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ С БАНАНИ 190 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ОКОЛООЧЕН СЕРУМ РОЛ-ОН С ВИТАМИН C И ОРГАНИЧЕН БАНАН 15 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Банан
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Перфектните бананови мъфини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници