Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 3-4 супени лъжици течен шоколад
- 2 банана, нарязани по дължина
- 150 грама лешници
- 2 разбити яйца + една ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе и застелете тава с хартия за печене. Смелете ядките в блендер и оставете настрана. Размразете и разстелете тестото върху набрашнена повърхност, разточете кръгла кора и нарежете на триъгълници.

Всеки от тях намажете с течен шоколад, сложете резенче банан и завийте от широката към тясната страна.

Прегънете краищата, за да се запечатат, глазирайте с разбитите яйца и поръсете обилно със смлени лешници.

Наредете в тавичката и запечете за 15-20 минути. Охладете, поднесете и на вкуса се насладете.

Да ви е сладко!
Източник: 2fashionscience.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША С ЯБЪЛКИ И БАНАН 190 г
ПРОЛАКТ КИДС БАНАН 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Бананите помагат при хемороиди
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници