Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници

Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 3-4 супени лъжици течен шоколад
- 2 банана, нарязани по дължина
- 150 грама лешници
- 2 разбити яйца + една ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса, пригответе и застелете тава с хартия за печене. Смелете ядките в блендер и оставете настрана. Размразете и разстелете тестото върху набрашнена повърхност, разточете кръгла кора и нарежете на триъгълници.
Всеки от тях намажете с течен шоколад, сложете резенче банан и завийте от широката към тясната страна.
Прегънете краищата, за да се запечатат, глазирайте с разбитите яйца и поръсете обилно със смлени лешници.
Наредете в тавичката и запечете за 15-20 минути. Охладете, поднесете и на вкуса се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: 2fashionscience.wordpress.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД ГОЛД АСОРТИ дъвчащи таблетки * 60
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл БАНАН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Защо яденето на банан преди лягане помага да заспите бързо
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Избелете зъбите си за 2 седмици с бананова кора
- Как да замразим банани по най-правилния начин
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Излекувайте гастрита за няколко дни само с банани
- Перфектните бананови мъфини
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници