Понички от хляб с конфитюр от ягоди
Необходими продукти:
- 3 питки за сандвичи
- 3 супени лъжици конфитюр от ягоди
- 3 супени лъжици пудра захар
- 1 яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- Разрежете питките на половина.
- Поставете по 1 супена лъжица конфитюр по средата на три от филийките, като около него трябва да остане свободен периметър от около 1 сантиметър.
- В малка купа разбийте леко яйцето и добавете прясното мляко.
- Пудрата захар поставете в малка чинийка.
- Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Бързо потопете "сандвича" от всяка страна в яйчената смес, след което повторете и с целия диаметър на ръба.
- Запържете от двете страни за около 2 минути до златисто кафяв цвят.
- Докато са още топли, ги поставете върху пудрата захар. Колкото по-бързо ги прехвърлите от тигана в захарта, толкова по-добре ще се задържи тя.
- Поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЯГОДА 1 кг
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР МАЛИНА 1 кг
КФД НУТРИШЪН КОНФИТЮР DZEMIK 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЕКЗОТИЧНИ ПЛОДОВЕ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ягода, Градинска ягода
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Как да си отгледаме ягоди у дома?
Коментари към Понички от хляб с конфитюр от ягоди