Понички от хляб с конфитюр от ягоди

Необходими продукти:
- 3 питки за сандвичи
- 3 супени лъжици конфитюр от ягоди
- 3 супени лъжици пудра захар
- 1 яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- Разрежете питките на половина.
- Поставете по 1 супена лъжица конфитюр по средата на три от филийките, като около него трябва да остане свободен периметър от около 1 сантиметър.
- В малка купа разбийте леко яйцето и добавете прясното мляко.
- Пудрата захар поставете в малка чинийка.
- Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Бързо потопете "сандвича" от всяка страна в яйчената смес, след което повторете и с целия диаметър на ръба.
- Запържете от двете страни за около 2 минути до златисто кафяв цвят.
- Докато са още топли, ги поставете върху пудрата захар. Колкото по-бързо ги прехвърлите от тигана в захарта, толкова по-добре ще се задържи тя.
- Поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ЯГОДА 220 г
ЦИМА ЗЕРО ПЛОДОВ ДЕЛИКАТЕС ЯГОДА 230 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД МАНГО, МАРАКУЯ И ПРАСКОВА 220 г
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 220 г
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
КФД НУТРИШЪН КОНФИТЮР DZEMIK 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
Коментари към Понички от хляб с конфитюр от ягоди