Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ябълков сладкиш с ядки, канела и сметанов крем

Ябълков сладкиш с ядки, канела и сметанов крем

Ябълков сладкиш с ядки, канела и сметанов крем - изображение

Предлагаме ви по едно парченце ябълков сладкиш с ядки, канела и сметанов крем по рецепта на нашия читател Светослава Павлова.

Необходими продукти

За тестото:

  • 6 зелени ябълки
  • 3 яйца
  • 2 чаени чаши пресято брашно
  • 3/4 чаена чаша разтопено краве масло или олио
  • 1 чаена чаша лешници или орехи
  • 1 чаена чаша захар на пясък
  • 2 чаени лъжици смляна канела
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • щипка сол

За крема:

  • заквасена сметана (200 грама или по ваша преценка)
  • пудра захар на вкус

 

  • пресни плодове за аранжиране при поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата заедно със захарта, налейте олиото, добавете предварително обелените, почистени и настъргани зелени ябълки. Следват брашното, избраните ядки (натрошени), канелата, содата и щипка сол. Смесете старателно всички продукти и прехвърлете тестото в подходяща форма, чието дъно преди това сте покрили с хартия за печене.

Поставете във фурната при температура от 180 градуса (не използвайте вентилатор) и след 30-40 минути сладкишът ще е готов.

Разбийте заквасената сметана с пудра захар на вкус, докато се получи крем. С него покрийте охладения десерт и поднесете с парченца пресни плодове.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: Светослава Павлова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети