Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ябълков сладкиш с халва, канела и какао

Ябълков сладкиш с халва, канела и какао

Ябълков сладкиш с халва, канела и какао - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • 6 яйца (4 от тях разделете на белтъци и жълтъци)
  • 250 грама краве масло
  • 1 пакетче бакпулвер
  • по 1 супена лъжица какао и канела на прах
  • 5 ябълки
  • 100 грама халва


За заливката:

2 супени лъжици масло (краве)
1/2 чаена чаша захар на пясък
4 супени лъжици прясно мляко
100 грама халва

 

Начин на приготвяне:

Маслото разбийте с една чаша захар, постепенно добавете две яйца и само жълтъците от останалите четири. Разбийте с миксер продуктите и изсипете при тях брашното и бакпулвера.

Разбъркайте старателно и разделете тестото на две части. В едната сложете какаото.

Белтъците, които отделихте по-рано, разбийте на пяна. Ако желаете, може да ги смесите с кокосови стърготини. В случай че решите да използвате такива, разбъркайте внимателно.

Подмажете подходяща форма с масло, поръсете дъното й с галета или хлебни трохи.

Първият слой е от тъмното тесто, което разпределете в съда. Следват белтъците, а върху тях - настърганите ябълки.

Поръсете ги с канела, следва халвата и най-отгоре бялото тесто.

Изпечете сладкиша за около 50 минути в предварително затоплена на средна температура фурна (180 градуса).

Направете сладката заливка.

Разтопете маслото в топлото прясно мляко, подсладете със захарта и добавете халвата.

Когато десертът се изпече, намажете повърхността му с получения сладък сос.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pinme.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиЗдравни съвети