Ябълков сладкиш с халва, канела и какао

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша захар
- 6 яйца (4 от тях разделете на белтъци и жълтъци)
- 250 грама краве масло
- 1 пакетче бакпулвер
- по 1 супена лъжица какао и канела на прах
- 5 ябълки
- 100 грама халва
За заливката:
2 супени лъжици масло (краве)
1/2 чаена чаша захар на пясък
4 супени лъжици прясно мляко
100 грама халва
Начин на приготвяне:
Маслото разбийте с една чаша захар, постепенно добавете две яйца и само жълтъците от останалите четири. Разбийте с миксер продуктите и изсипете при тях брашното и бакпулвера.
Разбъркайте старателно и разделете тестото на две части. В едната сложете какаото.
Белтъците, които отделихте по-рано, разбийте на пяна. Ако желаете, може да ги смесите с кокосови стърготини. В случай че решите да използвате такива, разбъркайте внимателно.
Подмажете подходяща форма с масло, поръсете дъното й с галета или хлебни трохи.
Първият слой е от тъмното тесто, което разпределете в съда. Следват белтъците, а върху тях - настърганите ябълки.
Поръсете ги с канела, следва халвата и най-отгоре бялото тесто.
Изпечете сладкиша за около 50 минути в предварително затоплена на средна температура фурна (180 градуса).
Направете сладката заливка.
Разтопете маслото в топлото прясно мляко, подсладете със захарта и добавете халвата.
Когато десертът се изпече, намажете повърхността му с получения сладък сос.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pinme.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Ябълков сладкиш с халва, канела и какао