Домашна халва от амарантово брашно с орехи

Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши орехови ядки
- 1 чаена чаша брашно от амарант
- 0,5 чаена чаша вода
- 1,5 чаени чаши кристална захар
- 0,5 чаена чаша растително олио
- ванилия на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в сух тиган, след което ги натрошете.
Изпечете и брашното от амарант. Смесете двата продукта.
Сложете водата да загрява върху котлона. В нея изсипете захарта и бъркайте, докато кипне.
Тогава свалете сиропа от огъня, налейте в него олиото и сложете ванилия според предпочитанията си.
След това съединете двете сухата и течната смеси, Разбъркайте.
Върху намазнен лист пергамент разпределете получената маса и приберете в хладилника, докато стегне.
Когато това стане, нарежете на произволни парчета и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Чийзкейк с халва и орехи
- Морковена халва по индийска рецепта
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Кафе-лате с халва и мед
- Бисквитен сладкиш с халва, мед, ядки и стафиди
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Домашна халва с кондензирано мляко
- Халва от грис с бадеми
Коментари към Домашна халва от амарантово брашно с орехи