Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Домашна халва от амарантово брашно с орехи

Домашна халва от амарантово брашно с орехи

Домашна халва от амарантово брашно с орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 чаени чаши орехови ядки
  • 1 чаена чаша брашно от амарант
  • 0,5 чаена чаша вода
  • 1,5 чаени чаши кристална захар
  • 0,5 чаена чаша растително олио
  • ванилия на вкус

 

Начин на приготвяне:

Изпечете орехите в сух тиган, след което ги натрошете.

Изпечете и брашното от амарант. Смесете двата продукта.

Сложете водата да загрява върху котлона. В нея изсипете захарта и бъркайте, докато кипне.

Тогава свалете сиропа от огъня, налейте в него олиото и сложете ванилия според предпочитанията си.

След това съединете двете сухата и течната смеси, Разбъркайте.

Върху намазнен лист пергамент разпределете получената маса и приберете в хладилника, докато стегне.

Когато това стане, нарежете на произволни парчета и поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия