Морковена халва по индийска рецепта
Рецептата, която ще видите по-долу е предоставена от Нора Връбчева - последовател на йога, Аюрведа и индийската кухня.
А ето какво ни пише тя:
- 3 чаши настъргани моркови
- 3,5 чаши прясно мляко
- 3 с.л гхи или масло
- 10 с.л захар
- По една шепа стафиди, бадеми, кашу или други ядки по желание
- Няколко зърна кардамом, ако имате на прах, не повече от 1 кафена лъжичка
Разтопяваме половината масло в незалепващ съд, прибавяме морковите и ги задушаваме за 5-7 минути, захлупени плътно с капак. Добавяме прясното мляко, захарта и кардамома, който преди това може да счукаме, ако е на шушулки. Варим 30 мин. като разбъркваме от време на време. Добавяме стафидите, ядките, останалото масло и още малко кардамом. Объркваме добре и можем да оформим в тавичка или в купички, чашки... презентацията оставям на въображението ви, а насладата от ароматите и вкусовете на консуматорите.
Снимка: www.pinterest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И БАНАНИ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ И МОРКОВИ 190 г
КАРОТЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО СУХО ОЛИО - СПРЕЙ КОКОС СЪС SPF 30 150 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ МОРКОВ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Болки в ставите - опитайте с моркови
Коментари към Морковена халва по индийска рецепта