Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед

Необходими продукти:
2 големи моркова
100 милилитра обезмаслено прясно мляко
шепа сурови бадеми
шепа стафиди
канела и карамфил на вкус
1-2 чаени лъжици мед
кокосови стърготини на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги сварете на пара, докато омекнат. След това ги пюрирайте.
Нарежете бадемите ситно.
Налейте прясното мляко в подходящ съд, поставете на котлона и изчакайте да кипне. Когато това стане, сложете карамфил и канела на вкус, прибавете бадемите и стафидите.
Нека отново заври и извадете зрънцата карамфил. Добавете пюрето от моркови и оставете комбинацията да приготвя около 5-7 минути, докато се сгъсти (разбърквайте).
Охладете сместа, прибавее към нея меда и малко кокосови стърготини.
Разбъркайте, трябва да се получи гъста сладка маса, която разпределете във формички за сладки, за да се радвате на красиви фигурки.
Украсете ги с цели бадеми и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: fitfan.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
МАСТИХА ПИТА С ВАФЛЕНИ КОРИ И МАСТИХА 80 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Ягодово руло
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
Коментари към Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед