Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед
Необходими продукти:
2 големи моркова
100 милилитра обезмаслено прясно мляко
шепа сурови бадеми
шепа стафиди
канела и карамфил на вкус
1-2 чаени лъжици мед
кокосови стърготини на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги сварете на пара, докато омекнат. След това ги пюрирайте.
Нарежете бадемите ситно.
Налейте прясното мляко в подходящ съд, поставете на котлона и изчакайте да кипне. Когато това стане, сложете карамфил и канела на вкус, прибавете бадемите и стафидите.
Нека отново заври и извадете зрънцата карамфил. Добавете пюрето от моркови и оставете комбинацията да приготвя около 5-7 минути, докато се сгъсти (разбърквайте).
Охладете сместа, прибавее към нея меда и малко кокосови стърготини.
Разбъркайте, трябва да се получи гъста сладка маса, която разпределете във формички за сладки, за да се радвате на красиви фигурки.
Украсете ги с цели бадеми и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: fitfan.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Морковена халва по индийска рецепта
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед