Орехова халва
Необходими продукти:
200 грама орехи (изчистени)
200 грама захар
100 грама масло
400 мл прясно мляко
1/2 с. л. нишесте (царевично или картофено)
1 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Запържете орехите в маслото до образуване на златист цвят.
Смесете млякото със захарта, оставете да ври 5 минути, след това прибавете нишестето, разтворено в 3 с. л. вода и свалете от котлона. Прибавете орехите и оставете на бавен огън. След като се уверите, че сместа не ври силно, затворете съда с плътен капак и завийте с кърпа. Така се приготвя в продължение на 35-40 минути. Получават се орехи в гъста смес като каша. Охладете малко и разсипете в купички. Поръсете с канела.
Наследете се на този страхотен десерт!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
Коментари към Орехова халва