Шоколадова халва с орехи и портокалови корички
Необходими продукти:
- 200 милилитра зехтин
- 350 грама тръстикова захар
- 60 грама какао на прах
- 480 грама пшенично брашно
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 120 милилитра вода
- 100 грама орехови ядки (може да използвате друг вид)
Начин на приготвяне:
В тенджера с дебело дъно смесете зехтина с водата, портокаловата кора и захарта. Сгорещете комбинацията, като бъркате непрекъснато и не допускате тя да заври. Когато захарта се разтопи, изсипете пресятото какао в сместа, изчакайте тя да кипне и веднага я отстранете от котлона.
Тогава добавете всичкото брашно и разбъркайте добре.
Накрая сложете орехите, отново разбъркайте и изсипете комбинацията в подходяща форма. Нарежете халвата на парчета и съхранявайте в хладилника.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Морковена халва по индийска рецепта
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
- Чийзкейк с халва и орехи
- Тахан халва
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Морковена халва с прясно мляко, бадеми, стафиди и мед
Коментари към Шоколадова халва с орехи и портокалови корички