Тахан халва
Тахан халвата се приготвя от вътрешната част на сусамените зърна. Точно там концентрацията на биоактивни вещества е изключително висока. Този продукт е богат на цинк, магнезий манган, мед, калций – пълен набор от минерали за сърцето, затова халвата е добра профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания. В нея има и фосфор; витамини от група В; аскорбинова киселина; витамини F и Е, които подобряват работата на белите дробове, забавят развитието на рак на червата, предотвратяват остеопороза, помагат при мигрена.
Противопоказания
Халвата е вредна за всички, които страдат от затлъстяване, захарен диабет, имат проблеми с обмяната на веществата, алергични са към някоя от съставките или към самия продукт. Тези хора, трябва да я консумират разумно.
Още по темата:
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 3.9 мл. |
Белтък | 12.7 гр. |
Мазнини | 29.9 гр. |
Въглехидрати | 50.6 гр. |
Калории | 510 кал. |
Витамини и минерали
витамини В, F, Е; цинк, магнезий, манган, мед, калций |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
ФЪСТЪЧЕН ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ХАРМОНИКА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Сладкарски изделия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Слънчогледова халва
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Домашна халва със слънчоглед
- Подобрете холестерола и кръвното налягане с тахан
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Тахан халва