Ябълков крамбъл с ванилов сладолед
Необходими продукти:
За ябълките:
- 9 ябълки от различни сортове, почистени и нарязани на филийки
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок
- 2 чаени лъжички канела
- 1/4 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка ситно настърган пресен джинджифил
- 2 супени лъжици брашно
- щипка сол кашер
За маслените трохи:
- 164 грама брашно
- 118 грама овесени ядки
- 237 грама кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- щипка сол
- 170 грама безсолно масло, нарязано на кубчета
За гарниране:
- ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете ябълките, захарта, лимонови сок, канелата, индийското орехче, джинджифила, брашното и солта. Внимателно разбъркайте, за да се овкусят равномерно ябълките.
- Разпределете ги на дъното на правоъгълна тавичка с приблизителни размери 30/18 сантиметра.
- Направете ронливото тесто, като в средно голяма купа смесите брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата и солта. Разбъркайте.
- Добавете маслото и с помощта на пръстите си размесете и оформете трохи с големината на грахово зърно.
- Разпределете маслените трохи върху ябълките и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 50-60 минути до златисто кафяв цвят. Ако забележите, че сладкишът започва да покафенява прекалено бързо, покрийте тавата с алуминиево фолио.
- Изчакайте 15 минути, преди да нарежете и сервирате.
- Поднесете ябълковия крамбъл топъл, гарниран с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА sn71-87
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА snk80-87
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА sn71s-20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Великденски курабии с масло
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков крамбъл с ванилов сладолед