Ябълков хляб с мед, канела и маслени трохи

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша безсолно масло, разтопено
- 3/4 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 3/4 чаена чаша захар
- 2 големи яйца със стайна температура, леко разбити
- 1/4 чаена чаша течен мед
- 1/4 чаена чаша олио
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша фини овесени ядки
- 1/2 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 чаени лъжички канела
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка смлян карамфил
- 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1 1/2 чаени чаши ябълки, нарязани на кубчета
За поръсване:
- 1 супена лъжица безсолно масло
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло правоъгълна форма за хляб.
- В голяма купа смесете разтопеното масло, прясното мляко, захарта, яйцата, меда, олиото и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре.
- В отделна купа смесете брашното, овесените ядки, пълнозърнестото брашно, канелата, содата, бакпулвера, солта, карамфила и индийско орехче.
- С помощта на дървена лъжица постепенно добавете сухата към млечната смес, като бъркате за кратко след всяко добавяне.
- Прибавете ябълките и разбъркайте, колкото да се покрият със сместа.
- Пригответе маслените трохи, като разтопите маслото в малка тенджера на средно силен огън. Добавете галетата, поръсете със солта и гответе около 5-6 минути, докато придобият златист цвят.
- Изсипете тестото в подготвената форма и го поръсете със солените маслени трохи.
- Печете ябълковия хляб в продължение на 50-55 минути.
- Оставете го да се охлади за около 15 минути, преди да го нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: cookbooks365.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешко филе с мед и горчица
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Манука
- Агаве
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
Коментари към Ябълков хляб с мед, канела и маслени трохи