Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Ябълкова торта с млечен крем и орехи - изображение

Необходими продукти (за 6 порции)

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1/4 чаена лъжица сода
  • 1/2 супена лъжици оцет


За плънката:

  • 500 грама ябълки
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици вода


За крема:

  • 250 милилитра прясно мляко
  • 90 грама захар
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица брашно
  • 100 грама масло
  • ванилия

натрошени орехи


Начин на приготвяне:

Първо направете плънката. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги нарежете на тънки парчета. Сложете ги в тенджера с дебело дъно, засипете със захарта и залейте с водата. Задушете на слаб огън до омекване, след което отцедете с гевгир плодовете, ако е останалата много течност.

Щом сте готови с плънката, заемете се с крема. За целта разбийте яйцата, към тях прибавете всичката захар и разбивайте в продължение на минута и половина. Тогава изсипете брашното, разбъркайте, налейте първо 1/3 от млякото, след това останалото количество с ванилията. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тиган с дебело дъно.

Поставете върху котлона и варете до сгъстяване, като през цялото време бъркате (това ще отнеме не повече от 5 минути).

Свалете съда от огъня и нека кремът да се охлади до стайна температура (може да ускорите процеса, като прехвърлите крема в друг съд).

Разбийте мекото масло и към него прибавете крема постепенно. Приберете в хладилника.

Време е за направата на тестото.

Смесете брашното с мекото масло и стрийте с ръце до получаване на трохи. Към тях прибавете сметаната и изгасената в оцета сода. Замесете тесто, като процесът не трябва да продължава дълго време, достатъчно е да оформите топка. Ако това не се получава лесно, налейте съвсем мъничко вода.

Оставете тестото "да си почине" за 5-10 минути, след това омесете добре и го разделете на 9 равни части.

Всяка от тях разточете във вид на правоъгълник (приблизителни размери 8х14 сантиметра) и върху едната половина на формите (по дължина) сложете от плънката (оставете малко свободно тесто в края).

Покрийте ябълковата сладост със свободната част тесто, прищипете краищата и подравнете.

Изпечете деветте заготовки в тава за 20 минути при температура на фурната от 180 градуса.

Когато се охладят, подредете частите една върху друга, като направите три слоя от по три парчета и ги слепите с крема.

Страните и повърхността на тортата също покрийте с млечно-маслената комбинация и поръсете с натрошени орехи.

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Приберете десерта в хладилника поне за няколко часа, а най-добре за една нощ.

Ябълкова торта с млечен крем и орехи

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаДиетиБотаника