Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Щрудел с плънка от извара и стафиди

Щрудел с плънка от извара и стафиди

Щрудел с плънка от извара и стафиди - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица кристална захар
  • 25 грама краве масло
  • 1 чаена лъжица сок от лимон
  • 1 чаена чаша брашно
  • сол (на върха на ножа)
  • 2 супени лъжици смлени сухари, грис или галета

За плънката:

  • 250 грама извара
  • 1 жълтък
  • 100 грама захар
  • 100 грама стафиди
  • ванилова захар на вкус (или ванилия)
  • пудра захар за поднасяне на готовия щрудел


Начин на приготвяне:

Тестото

Смесете размекнатото масло със захарта, яйцето и солта. Налейте лимоновия сок, добавете брашното и направете тесто, което не се лепи по ръцете.


Плънката

Разбъркайте яйцето със захарта, прибавете към изварата, сложете стафидите и ваниловата захар.

Разточете два тънки пласта от тестото и по повърхността им поръсете 1 супена лъжица от гриса (сухарите или галетата), следва плънката и заравнете.

Навийте рула, които не трябва да бъдат стегнати и плътни. Намажете ги с размекнато масло и продупчете на няколко места. Поставете в тава, покрита с пергаментова хартия.

Изпечете щруделите за половин час при температура на фурната от 200 градуса.

Когато се охладят достатъчно, поръсете с пудра захар.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиСнимки