Щрудел с плънка от извара и стафиди
Необходими продукти
За тестото:
- 1 яйце
- 1 супена лъжица кристална захар
- 25 грама краве масло
- 1 чаена лъжица сок от лимон
- 1 чаена чаша брашно
- сол (на върха на ножа)
- 2 супени лъжици смлени сухари, грис или галета
За плънката:
- 250 грама извара
- 1 жълтък
- 100 грама захар
- 100 грама стафиди
- ванилова захар на вкус (или ванилия)
- пудра захар за поднасяне на готовия щрудел
Начин на приготвяне:
Тестото
Смесете размекнатото масло със захарта, яйцето и солта. Налейте лимоновия сок, добавете брашното и направете тесто, което не се лепи по ръцете.
Плънката
Разбъркайте яйцето със захарта, прибавете към изварата, сложете стафидите и ваниловата захар.
Разточете два тънки пласта от тестото и по повърхността им поръсете 1 супена лъжица от гриса (сухарите или галетата), следва плънката и заравнете.
Навийте рула, които не трябва да бъдат стегнати и плътни. Намажете ги с размекнато масло и продупчете на няколко места. Поставете в тава, покрита с пергаментова хартия.
Изпечете щруделите за половин час при температура на фурната от 200 градуса.
Когато се охладят достатъчно, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ползи от консумацията на извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
- Зеленчукова запеканка с извара
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Щрудел с плънка от извара и стафиди