Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов сладкиш с халва с бадемово брашно

Шоколадов сладкиш с халва с бадемово брашно

Шоколадов сладкиш с халва с бадемово брашно - изображение

Необходими продукти:

  • 6 белтъка
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша бадемово брашно
  • 500 грама халва, нарязана на кубчета
  • 150 грама нарязани фурми
  • кората на 2 портокала, фино настъргана
  • 120 грама нарязан черен шоколад
  • 1/4 чаена чаша бренди
  • по 2 супени лъжици ядливи розови листенца, натрошен шамфъстък и нар (за декорация)
  • мента

за глазурата:

  • 100 милилитра сметана
  • 150 грама черен шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете тава за форма с диаметър 24 сантиметра и покрийте дъното с хартия за печене.

Разбийте яйчните белтъци с миксер, докато се получи крем, започнете да добавяте захарта лъжица по лъжица, като не спирате бъркането, до меки върхове и докато сместа стане лъскава.

Добавете бадемовото брашно, халвата, нахута, кората от портокал и шоколада и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в подготвената тава и печете за 1 час и 20 минути.

Докато блатът е топъл го надупчете с клечка и полейте с бренди.

За глазурата разтопете шоколада в сметаната, като ги комбинирате и поставите на водна баня. Свалете от котлона и оставете за 20 минути, да се охлади ганаша.

Полейте студеният блат с глазурата и украсете.

Да ви е сладко!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съвети