Домашна халва със слънчоглед

Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛУМЕНЕ VALO ДНЕВЕН КРЕМ С ВИТАМИН C ЗА БЛЯСЪК И СИЯНИЕ СЪС SPF15 50 мл
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 56 МАХАГОН
ЙОН КА SILHOUETTE ИЗГЛАЖДАЩО СУХО МАСЛО 100 мл.
ЯРДЛИ МАГНОЛИЯ И ОРХИДЕЯ ОЛИО ЗА ТЯЛО 125 мл
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ДЕЛИКАТЕН ТВЪРД ШАМПОАН 65 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчоглед
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Слънчогледов мед
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Тахан халва
- Слънчогледово олио за гладка кожа на лицето
- Халва от грис със стафиди и орехи
Коментари към Домашна халва със слънчоглед