Домашна халва със слънчоглед

Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАНС НЕЙЧЪР САПУН С БАДЕМ 100 г
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 56 МАХАГОН ВИОЛЕТ
ВИКТОРИЯ БЮТИ ЕКСКЛУЗИВ МАСКА ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА 350 мл
КОКОНА БЕБИНО БЕБЕШКО МАСЛО ЗА ТЯЛО С ПОМПА 200 мл
СТИКС КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ДИВА РОЗА 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледов мед
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Чийзкейк с халва и орехи
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Лечебни свойства на слънчогледовото семе
- Домашна халва от амарантово брашно с орехи
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Бонбони от сушени кайсии и слънчогледови семена
Коментари към Домашна халва със слънчоглед