Домашна халва със слънчоглед

Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ОМЕГА 3-6-9 + ADEK капсули * 60
НовНУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 3 / 22 ПАТЛАДЖАН
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ИКАРОВ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО МАСЛО С АВОКАДО И ЛАВАНДУЛА 100 мл
БЕБО ДЕТСКИ ДУШ ГЕЛ НА ПЯНА ЗА КАКА 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Слънчоглед
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Морковена халва по индийска рецепта
- Чийзкейк с халва и орехи
- Слънчогледов мед
- Грис халва със стафиди и бадеми
Коментари към Домашна халва със слънчоглед