Домашна халва със слънчоглед
Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки * 60 NATURE`S WAY
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 66 / 6 НАСИТЕНО ЧЕРВЕН
ЖАН Д'АРСЕЛ PRIVATE SPA ПИЛИНГ ЗА РЪЦЕ 200 мл
БЕБО ДЕТСКИ ДУШ ГЕЛ НА ПЯНА ЗА КАКА 300 мл
ФЛОРАНС НЕЙЧЪР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Тахан халва
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Слънчоглед
- Морковена халва по индийска рецепта
- Халва от грис със стафиди и орехи
- Слънчогледов мед
- Домашна халва с кондензирано мляко
- Морковена халва с бадеми и стафиди
Коментари към Домашна халва със слънчоглед