Домашна халва със слънчоглед
Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕКАЛИЯ BALM БАЛСАМ-ЕМОЛИЕНТ ЗА ТЯЛО 200 мл ISISPHARMA
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 62 ВИШНЕВО ЧЕРВЕН
МУСТЕЛА STELATOPIA ИЗМИВАЩ КРЕМ 500 мл
ЗДРАВЕ БЕБЕ БИО ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 75 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВИТАЛФАН ПРИ РЕАКЦИОНЕН КОСОПАД капсули * 30
ЛИЙ СТАФОРД КОКО ЛОКО ХИДРАТИРАЩ СПРЕЙ ЗА КОСА 150 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Слънчоглед
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Слънчогледово олио за гладка кожа на лицето
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Лечебни свойства на слънчогледовото семе
- Домашно слънчогледово масло
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Домашна халва със слънчоглед