Домашна халва със слънчоглед
Необходими продукти:
- 300 грама обелен суров слънчоглед
- 150 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 150 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
В сух тиган изпечете семената, докато станат леко карамелени на цвят - за около 2-3 минути.
Смелете ги в блендер, но не бива да стават фини, а по-скоро да се натрошат.
Добавете към тях ванилията, маслото и пудрата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Изсипете в малка тавичка, която е застлана с найлоново фолио.
Изравнете и притиснете силно, покрийте и приберете в хладилник за 3 часа, докато стегне.
Нарежете на парченца и сервирайте. Може да съхранявате халвата, като я обвиете във фолио и приберете в хладилник.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ 200 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 4 / 62 ВИШНЕВО ЧЕРВЕН
ЖАН Д'АРСЕЛ HYDRATANTE ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ ФЛУИД 50 мл
КЛОРАН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА КОСА С ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ ТАМАНУ И МОНОЙ 100 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 5 / 4 ЗЛАТЕН КЕСТЕН
АКТИВ ОЗОН ОЛИО 800 IP 20 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Слънчоглед
- Морковена халва по индийска рецепта
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Слънчогледово олио за гладка кожа на лицето
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
Коментари към Домашна халва със слънчоглед